WordPress Kullanmanın 8 Faydası

WordPress nedir?

WordPress, küçük kişisel bloglardan Sony, Time Inc., New York Post ve NBC gibi büyük şirketlerin karmaşık sitelerine kadar dünyadaki web sitelerinin yaklaşık üçte birinin alt yapısı konumunda. WordPress, kullanıcıların ücretsiz olarak indirip yükleyebileceği site oluşturuculardan ve içerik yönetim sistemlerinden yalnızca biri, ancak onu bugün kullanılan en popüler içerik yönetim sistemi yapan benzersiz özellikleri.

WordPress vs. Diğerleri

WordPress, dünyada en sık kullanılan üç site oluşturma yazılımı listesinin başında gelir ve onu Joomla ve Drupal takip eder. Hepsini indirmek ve kullanmak ücretsizdir, hepsi özel işlevsellik için çok sayıda eklenti ile birlikte gelir ve hepsi bireysel kullanıcıların ihtiyaçlarına göre özelleştirilebilir.

Ancak, hem Joomla hem de Drupal, HTML CSS ve programlama dili PHP ile belirli bir düzeyde teknik bilgi ve aşinalık gerektirir. WordPress, deneyimli kullanıcıların da bu düzeyde çalışmasına izin verir; ancak Joomla ve Drupal’ın aksine, yeni başlayanlar için özellikler içerir, böylece kod veya programlama bilgisi olmadan hızlı bir şekilde site kurabilirler.

WordPress Platformunu Kullanmanın 8 Faydası

İş veya kişisel sitenizi kurmak ve işletmek için WordPress kullanmanın birkaç önemli avantajına bir göz atalım.

1. Esnek ve Değişen İhtiyaçlara Uyarlanabilir

WordPress başlangıçta blog yazmayı ve ilgili çevrimiçi yayıncılık türlerini desteklemek için tasarlanmış olsa da, başka amaçlarla çok çeşitli sitelere de güç sağlar. WordPress, çok uluslu büyük şirketler için karmaşık siteler çalıştırmak, küçük işletmeleri yönetmek ve kişisel bloglar oluşturmak için kullanılır. WordPress siteleri, tam hizmet e-ticaret mağazaları içerebilir, bir portföy sergileyebilir veya bir sosyal ağ, grup veya podcast barındırabilir. Bir şirketin gereksinimleri ne olursa olsun, temel WordPress paketi, sitenize uygun çeşitli temel ve premium eklentiler sunar. Birçok teması ve kaynak dosyalarına kolay erişimi sayesinde, WordPress bir şirketin değişen ihtiyaçlarına sınırsız sayıda çözüm sunar.

2. Kullanıcı Dostu – Yeni Başlayanlar İçin Bile

Bir WordPress sitesi, herhangi bir teknik uzmanlık gerektirmese bile birkaç dakika içinde kurulabilir ve çalıştırılabilir. Bir kullanıcının ihtiyacı olan tek şey bir alan adı ve bir web barındırma alandır. WordPress, WordPress barındırma sağlayıcınız aracılığıyla ücretsiz olarak kurulabilir veya doğrudan WordPress.org‘dan yüklenebilir. Sezgisel ve yönetimi kolay yönetici panosu, bir sitenin başlığını ve düzenini özelleştirmek ve hemen sayfalar ve gönderiler oluşturmaya başlamak için gereken tüm özelliklere sahiptir.

3. Temalar Birden Fazla Seçenek Sunar

WordPress temaları, geniş ve büyüyen dizin temel ve premium temalar sayesinde, kullanıcılara yeni bir sitenin görünümünü ve işlevlerini ince ayar yapmak için bir dizi seçenek sunar. Bunların çoğu, WordPress tema dizini aracılığıyla yeni bir site sahibine anında erişebilir ve daha binlercesi tasarım pazarları ve dünyanın dört bir yanından üçüncü taraf tasarımcılar aracılığıyla satın alınabilir. Bir WordPress sitesinin görünümünü ve düzenini değiştirmek için temalar canlı olarak önizlenebilir ve herhangi bir zamanda yüklenebilir.

4. Eklentiler İşlevselliği Genişletiyor

WordPress, temel bir site oluşturmak için gereken tüm öğeleri içerir, ancak birçok kullanıcı, bir sitenin özel gereksinimleriyle ilgili daha özel işlevler ister. WordPress eklenti dizini, kullanıcıların alışveriş sepetleri, galeriler, iletişim formları ve daha fazlasını uyumlu herhangi bir WordPress sitesine eklemesine olanak tanıyan yüzlerce eklenti (belirli görevleri gerçekleştirmek için tasarlanmış küçük kod parçaları) içerir. Kullanıcılar ayrıca üçüncü taraf geliştiricilerden yüzlerce özel eklenti satın alabilir ve yükleyebilir. Eklentiler, bir site geliştikçe gerektiğinde etkinleştirilebilir veya devre dışı bırakılabilir ve kaldırılabilir.

5. WordPress Siteleri Yüksek Sırada

Aranabilirlik, Google ve diğer arama motorlarında üst sıralarda yer almanın anahtarıdır. WordPress siteleri, büyük ölçüde sürekli olarak güncellendiklerinden ve WordPress’in içeriği SEO (arama motoru optimizasyonu) için optimize etmek için çeşitli araçlar ve eklentiler içerdiğinden, anahtar kelimeleri için üst sıralarda yer alma eğilimindedir.

6. WordPress Siteleri Mobil Uyumludur

Mobil yanıt verme hızı da Google sıralamasında bir faktördür, bu nedenle web sitelerinin herhangi bir cihazda iyi görünmesi gerekir. WordPress, çeşitli duyarlı tema tasarımları sunar ve kullanıcılar, eklentiler ve tema dosyalarındaki ayarlamalar ile statik bir siteyi duyarlı hale getirebilir.

7. WordPress Sitelerinin Yerleşik Bir Blogu Vardır

WordPress bir içerik yönetim sistemi yazılımı olduğu için içerik yayınlamayı kolaylaştıran birçok özelliğe sahiptir. Bunlardan biri, herhangi bir zamanda herhangi bir cihazdan erişilebilen “yerleşik” bir blog özelliğidir, böylece web sitesine blog eklemek isteyen kullanıcıların ayrıca bir blog oluşturmasına gerek kalmaz. Bu, bloglamayla ilgisi olmayan sitelerin bile güncelleme veya duyuru eklemek için blog özelliğini kullanmasını mümkün kılar.

8. WordPress Topluluğu Destek Sunar

WordPress ücretsiz ve açık kaynak olduğundan, dünya çapında WordPress seven topluluklar tarafından desteklenir. Bu WordPress severler topluluğu, kaynak dosyalarda değişiklik yapmaktan ve WordPress’i güncel ve güvenli tutmaktan sorumludur. WordPress topluluğu ayrıca kullanıcılara çok sayıda erişim sağlar, dünya çapında WordPress kamplarına ev sahipliği yapar ve yerel WordPress kullanıcı gruplarının büyümesini destekler.

WordPress, dünya çapındaki CMS tabanlı web sitelerinin yüzde 30’undan fazlası tarafından kullanılmaktadır ve nedenini görmek kolaydır. WordPress, bir wordpress web sitesi oluşturmak için gerekli araçları, yalnızca deneyimli web geliştiricilerinin değil, herhangi bir kullanıcının kullanımına sunar ve bu araçlar, küçük bir kişisel siteyi ve büyük, karmaşık bir kurumsal web portalını eşit derecede destekleyebilir. İşlevlerini genişletmek için tasarlanmış temalar ve eklentiler gibi bir dizi özellik ile WordPress her tür site için çalışır.

Bir WordPress sitesi oluşturuyorsanız, WordPress barındırma hizmeti sunan bir barındırma sağlayıcısı düşünmelisiniz. Bu, zamandan tasarruf etmenize yardımcı olur ve hesabınız üzerinden WordPress yönetim ekranınıza erişmenize olanak tanır.

Sizde yeni bir WordPress site kurmak için bir alan adına ve hosting’e (web barındırma) ihtiyaç duyuyorsanız İdebil Teknolojinin ayrıcalıklı dünyasından faydalanabilirsiniz. İlgili ürünlerimize aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Alan Adı >> 
Hosting >>

 

Bunlarda ilgini çekebilir

Önceki yazı
GitOps Nedir?
Sonraki yazı
Docker – Container Teknolojisi Nedir?