En İyi 7 WordPress Tablo Eklentisi (2022)

Tablo içerisinde verilerinizi yayımlamak için kullanabileceğiniz bir WordPress tablo eklentisi mi arıyorsunuz?

WordPress tablo eklentileri, ziyaretçilerinizin okumasını kolaylaştırmak için verilerinizi bir tablo biçiminde saklamanıza ve sunmanıza olanak tanır.

Bu makalede, verilerinizi göstermek için kullanabileceğiniz en iyi WordPress tablo eklentilerinden bazılarını göstereceğiz.

Neden bir WordPress Tablo Eklentisi Kullanmalısınız?

Tablolar, büyük veri kümelerini okunması kolay bir şekilde görüntülemenin harika bir yoludur. Orijinal verileri paylaşmak, fiyat karşılaştırmalarını göstermek, web dizinleri oluşturmak ve çok daha fazlası için tabloları kullanabilirsiniz.

WordPress, gönderilere ve sayfalara tablo eklemenize izin veren varsayılan bir özelliğe sahiptir, ancak sınırlıdır ve pek çok stil seçeneği sunmaz.

Bir WordPress tablo eklentisi kullanmak, sürükle ve bırak tablo oluşturucuları, gelişmiş sıralama seçenekleri, eksiksiz renk ve stil kontrolü ve çok daha fazlası gibi ek özelliklere erişmenizi sağlar.

İlgi çekici ve etkileşimli tablolar oluşturduğunuzda, ziyaretçilerinizi etkileşimde tutmak ve WordPress web sitenizde daha fazla zaman harcamak daha kolaydır.

Bunu söyledikten sonra, WordPress sitenizle birlikte kullanabileceğiniz en iyi WordPress tablo eklentilerinden bazılarına göz atalım.

1.Tablepress

TablePress, WordPress için en popüler tablo eklentilerinden biridir. Herhangi bir kod olmadan basit ve kolay bir şekilde güzel tablolar oluşturmanıza olanak tanır.

Excel’i daha önce kullandıysanız, bu eklentiyi kullanmak daha da kolay olacaktır. Veri ekleme işlemi, bir excel tabloya veri eklemeye benzer.

Manuel olarak veri eklemenin ötesinde, tablolarınızı Excel, HTML, CSV ve JSON formatında içe ve dışa aktarabilirsiniz. Bu, tablolarınızı başka bir eklentiden taşımayı kolaylaştırır.

Ayrıca, tablolarınızı daha etkileşimli hale getiren benzersiz bir özellik ile birlikte gelir. Kullanıcılarınız sayfalandırma, filtreleme, sıralama ve daha fazlasını kullanarak tablolarınızla etkileşim kurabilir.

2. Formidable Forms

Formidable Forms, piyasadaki en gelişmiş form oluşturucu eklentilerinden biridir. Ayrıca onu güçlü bir tablo oluşturma aracı yapan özelliklere sahiptir.

Esasen, eklentiyi kullanarak bir form oluşturabilir, veri toplayabilir ve ardından bu verileri tablolarınızı oluşturmak ve görüntülemek için kullanabilirsiniz.

Tablolarınız için birden fazla farklı stil arasından seçim yapabilir ve bunların sitenizin tasarımına tamamen uymasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca tablo oluşturucu, sıralama ve filtreleme özellikleri, sayfalandırma ve daha fazlasını eklemenize olanak tanır.

Formidable Forms ile mevcut formlarınızdan veri çekebilirsiniz, böylece yeni veriler mevcut olduğunda tablolarınız otomatik olarak güncellenecektir.

Emlak web siteleri, işletme rehberleri, sınıflandırılmış listeler ve daha fazlası için mükemmel bir seçimdir.

3. wpDataTables

wpDataTables, WordPress’e hızlı bir şekilde tablo eklemenizi sağlayan premium bir tablo eklentisidir. Herhangi bir kod yazmadan görsel olarak çekici tablolar oluşturmanıza olanak tanıyan benzersiz bir tablo oluşturucu ile birlikte gelir.

Hücreleri birleştirmenize, yıldız derecelendirmeleri eklemenize, her hücreye farklı bir stil vermenize, her hücreye kısa kod eklemenize ve daha pek çok şeye olanak tanıyan özellikler bulacaksınız.

Eklentiyi etkinleştirdikten sonra, ilk grafiğinizi oluşturma adımlarında size yol gösterecek bir sihirbaz var. Verilerinizi doğrudan tabloya girebilir veya bir CSV veya Excel elektronik tablosundan, XML dosyasından, PHP’den ve daha fazlasından veri aktarabilirsiniz.

Tablonuzu görüntülemek için dahil edilen Gutenberg bloğunu, kısa kodu veya desteklenen bir sayfa oluşturucuyu kullanabilirsiniz.

4. Data Tables Generator by Supsystic

Data Tables Generator, birçok farklı türde tablo oluşturması gereken kullanıcılar için esnek bir tablo eklentisidir.

Sıralama ve arama desteği sunar ve tablolarınızda her türlü veriyi veya ortamı görüntüleyebilir.

Excel ve diğer elektronik tablo yazılımlarına benzer şekilde, tablolarınıza denklemler ve matematiksel formüller bile ekleyebilirsiniz.

Ayrıca tablolarınızda depolanan verileri grafiklere, çizelgelere ve diyagramlara dönüştürebilirsiniz. Bu veri görselleştirme, ziyaretçilerinizin verilerinizi daha iyi anlamasına yardımcı olabilir.

Ayrıca bu eklenti, ziyaretçilerinizin verileri siteniz üzerinden PDF, Excel veya CSV biçiminde indirme imkanı da sunuyor.

5. Ninja Tables

Ninja Tables, kolaylıkla güzel tablolar oluşturmanıza izin veren harika bir WordPress tablo eklentisidir. Bu eklenti, daha kolay özelleştirme sağlayan çeşitli özelliklere sahiptir.

13 farklı renk şeması arasından seçim yapabilir veya sitenizin tasarımına uygun olarak kendinizinkini oluşturabilirsiniz.

Ayrıca, tablonuzun mobil, tablet ve masaüstü cihazlarda nasıl görüneceğini özelleştirebilirsiniz. Mevcut tüm tablo seçenekleri tek bir tıklama ile açılıp kapatılabilir.

Her sütunu ve satırı ayrı ayrı girmeniz gerektiğinden, manuel veri girişi işlemi yavaş olabilir. Ancak bunu hızlandırmaya yardımcı olacak veri içe aktarma seçenekleri var.

Hatta özel kod eklemek isteyenler için tablonuza özel CSS ve JavaScript eklemenizi sağlayan benzersiz bir özelliğe sahiptir.

6. Visualizer

Visualizer, zengin özelliklere sahip ve kullanımı kolay bir tablo ve çizelge eklentisidir. WordPress blog gönderileri yazıyorsanız ve hem tablo hem de grafik eklemeniz gerekiyorsa, bu harika bir seçim olabilir.

Eklentiyi siteniz için etkileşimli tablolar oluşturmak ve tasarım üzerinde tam kontrole sahip olmak için kullanabilirsiniz. Ayrıca sayfalandırma, arama, sıralama, kaydırma ve daha fazlasını ekleyebilirsiniz.

Tablolarınızı doğrudan gönderilerinizden düzenlemek ve veri içe aktarma özelliklerine erişmek istiyorsanız, eklentinin Pro sürümüne geçmeniz gerekiyor.

7. WP Table Builder

WP Table Builder, iyi görünümlü ve tamamen duyarlı tablolar oluşturmanıza olanak tanıyan bir sürükle ve bırak tablo oluşturucusudur.

Metin, resimler, listeler, düğmeler, yıldız derecelendirmeleri, kısa kodlar ve özel HTML ekleyebilirsiniz.

Bu, verileri görüntülemekten daha fazlası için kullanışlı hale getirir. Fiyatlandırma tabloları, liste tabloları, inceleme siteleri için karşılaştırma tabloları ve daha fazlasını oluşturmak için kullanabilirsiniz.

Ayrıca sıralama işleviyle birlikte gelir ve tablolarınızın stili üzerinde tam kontrole sahip olursunuz.

Daha fazla: WordPress

 

 

Bunlarda ilgini çekebilir

Önceki yazı
OpenCart Brute Force Saldırı ve Engelleme Yöntemleri
Sonraki yazı
WordPress backup (yedek) nasıl alınır?