WordPress Tema Nasıl Düzenlenir?

WordPress tema düzenleme

Sık sık bir WordPress temasını nasıl düzenleyebileceğimiz sorulur.

WordPress temaları birkaç farklı dosyadan oluşur. Yeni başlayanlar, temalarında belirli değişiklikler yapmak istediğinde hangi dosyaları düzenlemeleri gerektiğini bulmakta zorlanabilir.

Bu makalede, WordPress temanızda istediğiniz değişiklikleri yapmanızın kolay ve hızlı bir yolunu göstereceğiz.

WordPress Tema Şablon Dosyalarını Anlama

WordPress temaları birkaç dosyadan oluşur. Bunlara şablon dosyaları, özel şablon etiketleri ve işlevleri, şablon parçaları, resimler, JavaScript ve CSS dosyaları dahildir.

Tüm en iyi WordPress temaları, resmi en iyi uygulamaları takip eder. Bu, tüm kodu düzenlemek için standart dosya ve şablon yapısını kullandıkları anlamına gelir.

Örneğin, tüm WordPress temalarında arşiv.php, single.php, function.php ve diğer dosyalar bulunur.

Bu dosyaların her biri, WordPress web sitenizin belirli bir alanını görüntülemek için şablon olarak kullanılır. Örneğin, tekil gönderileri görüntülemek için single.php ve tek bir sayfayı görüntülemek için page.php şablonu kullanılır.

WordPress şablon hiyerarşisini anlamak, WordPress’in nasıl çalıştığını daha iyi anlamanızı sağlar. WordPress temanıza kod eklemeniz gerekirse, hangi dosyaları düzenlemeniz gerekebileceğini anlamanıza da yardımcı olur.

Bununla birlikte, WordPress temasında hangi dosyaların düzenleneceğini kolayca nasıl bulacağınıza bir göz atalım.

WordPress Temasında Düzenlenecek Şablon Dosyalarını Bulma

Yapmanız gereken ilk şey What The File eklentisini kurmak ve etkinleştirmek. Eklenti paketten çıktığı gibi çalışır ve yapılandırmanız için herhangi bir ayara ihtiyacınız yok.

Aktivasyon sonrası, web sitenizin anasayfasını açın. WordPress yönetici çubuğunda yeni bir ‘Dosya Nedir’ menüsü göreceksiniz.

Şimdi mouse ile menü öğesinin üzerine gelin. Bu sayfayı görüntülemek için kullanılan şablon dosyalarını listeleyen bir açılır menü karşınıza çıkacak.

Dosya adına tıklamak, sizi söz konusu dosyayı düzenleyebileceğiniz varsayılan WordPress dosya düzenleyicisine götürecek.

Ancak, geri alma eklenti üzerinde geri alma imkanı olmadığından, tema dosyalarını düzenlemek için WordPress dosya düzenleyicisini kullanmanızı önermiyoruz.

Kendinizi biranda web siteniz çalışmaz bir halde bulabilir, düzeltmek için bir FTP istemcisi kullanmanız gerekebilir. Bu nedenle, WordPress hosting kontrol panelinizde bir FTP istemcisi veya Dosya Yöneticisi uygulamasını kullanmanızı öneririz.

Not Defteri gibi herhangi bir düz metin düzenleyiciyi kullanarakta tema dosyalarını düzenleyebilirsiniz.

WordPress temanızda doğrudan değişiklik yapmak iyi bir fikir olmayabilir. Temanızı güncellediğinizde bu değişiklikler kaybolacak.

Sadece biraz CSS ekliyorsanız, bunu WordPress’te özel CSS olarak ekleyebilirsiniz. Tema dosyalarınızdaki diğer tüm değişiklikler için bir alt tema oluşturmalısınız.

What The File eklentisi, alt temanızda kopyalamanız ve düzenlemeniz gereken tema dosyalarını bulmanıza yardımcı olabilir.

Daha fazla WordPress

Bunlarda ilgini çekebilir

Önceki yazı
Doğru Azure hizmetlerini nasıl seçersiniz?
Sonraki yazı
Azure App Service Timezone Değişikliği