WordPress En İyi 5 Eklenti (2024 Uzman Seçimi)

WordPress eklenti dünyasında neler olup bittiğine, bazı eklentilerin diğerlerinden neden daha popüler olduğuna birlikte göz atacağız.

‘2024’ün en iyi WordPress eklentileri’ adaylığı için seçtiğimiz eklentilerin özelliklerini listeleyeceğiz. Bununla birlikte, bu WordPress eklentilerinin bugün neden hala önemli olduğunu ve milyonlarca web sitesine ne değer kattığını kısa bir açıklamayla seçimimizi hızlı bir şekilde açıklayacağız.

WooCommerce – E-Ticaret için en çok satan eklenti

wordpress 2024 eklentileri

Kısa süre önce Woo olarak yeniden markalaşan WooCommerce, WordPress’te sadece e-ticaret alanında en çok satan çözüm değil. Hizmet satışından otel rezervasyonlarına kadar güvenli ödeme ağ geçitlerini entegre etmesi gereken çok daha fazla web sitesine hizmet veren tartışmasız en sağlam ve özelleştirilebilir yazılımdır.

2024’teki en iyi WordPress eklentisi adaylığımız bu güç merkezi olmadan tamamlanamazdı, bu nedenle temel veya gelişmiş ödeme seçeneklerine ihtiyacınız varsa, Woo seçimi en doğru seçim diyebiliriz. Ücretsiz bir sürümü bile var!

Değerlendirme 4.5

Daha fazla detay

WP Rocket – Web sitesinizi hızlandırmak için 1 Numara

wordpress 2024 eklentileri

WP Rocket, web sitenizi performans açısından optimize etmenize yardımcı olan köklü bir WordPress eklentisidir çünkü başka hiçbir eklentide olmadığı kadar önbellekleme ile ilgilenir.

Önbellekleme, web sitenizin veri istemek için fazladan birkaç adımı ‘atlamasına’ yardımcı olan ve web sitenizin ziyaretçilerine çok daha hızlı içerik sunan güçlü bir şeydir. WP Rocket, tam donanımlı WordPress önbellekleme eklentilerinden biri olarak, popüler barındırma sağlayıcılarıyla entegrasyon ve mobil cihazlar için destek dahil olmak üzere çok sayıda özellik sayesinde bugünün seçiminde olmayı hak ediyor.

Değerlendirme 4.8

Daha fazla detay

Rank Math SEO – Yoast’ın fantastik alternatifi

wordpress 2024 eklentileri

WordPress’te yeni değilseniz, Yoast gibi SEO eklentilerini mutlaka denemişsinizdir. Ancak farklı yaklaşımlar denemek, sitenizi arama motorları için optimize etmenin yeni açılarını keşfetmek istiyorsanız, yazma ve anahtar kelime optimizasyon verimliliğinizi artırmak için iyi bir araç olan Rank Math SEO’yu deneyin. 2024’te denemek isteyeceğiniz harika özellikleri arasında önceden entegre edilmiş yapay zeka asistanı, Google arama konsolu entegrasyonu ve ayrıntılı SEO testleri yer alıyor.

Değerlendirme 4.9

Daha fazla detay

Jetpack – Güvenlik ve yedeklemede uzman – Hepsi bi arada!

wordpress 2024 eklentileri

WordPress’e yeni başlıyorsanız, ‘güçlendirici’, ‘yardımcı’ ve diğer ‘optimize edici’ türden eklentilerden gerçekten bunalmış hissedebilirsiniz. Acı gerçek şu ki, web sitenizin düzgün çalışması için bunlara gerçekten ihtiyacı var! Ancak seçim yapamadığınızda, 2024 için en iyi WordPress eklentilerinden biri olan Jetpack’i kullanmaya başlayın. Zaman içinde test edilmiş, çok amaçlı (yedekleme, güvenlik, hız) ve gerçek WordPress meraklıları tarafından yaratılmış bir eklentidir.

Değerlendirme 4.3

Daha fazla detay

AMP – Mobil cihaz kullanıcılarına daha hızlı içerik sunma

AMP, mobil öncelikli web için bir girişim olarak başladı ve 2024 yılında da geçerliliğini kaybetmeyecek. AMP gibi eklentileri kullanarak arama motorları için AMP için geçerli bir makyaj oluşturabilir, böylece web sitenizdeki hızı artırabilir ve mobil cihazlarda içerik erişimini basitleştirebilirsiniz. Eklenti bu süreci keyifli bir yolculuk haline getiriyor.

Değerlendirme 4.1

Daha fazla detay

Bunlarda ilgini çekebilir

Önceki yazı
Pod Kavramı | Kubernetes Terimleri
Sonraki yazı
VMware nedir? Ne işe yarar?