Doğru Azure hizmetlerini nasıl seçersiniz?

Azure ile çalışıyorsanız, şu soruyla boğuşmuş olabilirsiniz: Uygulamalarımı çalıştırmak için en iyi Azure hizmeti hangisidir? Bu önemli bir karar. Çünkü seçtiğiniz hizmetler kaynak planlamanızı, bütçenizi, zaman çizelgelerinizi ve nihayetinde işletmeniz için pazarlama zamanınızı belirleyecektir. Yalnızca maliyeti değil, aynı zamanda uygulamalarınızın devam eden bakımını da etkiler.

Kuruluşlar, uygulamalarını oluşturmak ve çalıştırmak için iki platform, teknoloji veya rakip çözüm arasında seçim yapmaları gerektiğini düşünürler. Örneğin, şu gibi sorular sorarlar: “Java Enterprise uygulamalarımızı barındırmak için Web Logic veya WebSphere kullanabilir miyiz?”, “Docker Swarm kurumsal çapta konteyner platformu mu yoksa Kubernetes mi olmalı?”. Tüm uygulamalarını A veya B platformuna sığdırmaya çalışırlar. Bu A veya B zihniyeti, paket yazılım teslim modelleri, altyapı ve yazılım lisanslamada önemli ön yatırımlar gibi şirket içi kısıtlamalara dayanan eski yaklaşımdan kaynaklanır. Bu geçmişle, aynı zihniyeti Azure’a getirmek ve tek bir Azure hizmetine dayalı tek bir platform oluşturmak için çok zaman harcamak çok kolay. Durum böyle olunca da şirketler, tüm uygulamalarını bu tek platforma zorla sığdırmaya çalışarak, gecikmeler ve engeller ortaya çıkıyor.

Azure’da daha yüksek yatırım getirisi (YG) sağlayan daha iyi bir yaklaşım vardır. Kaynakları ihtiyaçlarınıza yönelik bir şekilde tedarik edip Azure’a geçiş yaptığınızda, A veya B arasında seçim yapmak zorunda kalmazsınız. Azure, farklı ve daha iyi bir yaklaşım benimsemeyi, kolay ve uygun maliyetli hale getirir. A+B zihniyeti, önceden belirlenmiş bir hizmetle sınırlamak yerine, ihtiyaçlarınızı en iyi karşılayan hizmeti/hizmetleri seçmeniz anlamına gelir. Böylece doğru iş için doğru aracı seçersiniz.

Doğru Azure hizmetleri nasıl seçilir?

A+B zihniyeti ile şunları yapabilirsiniz:

  • Kullanım durumlarını önceden belirlenmiş bir çözüme zorlamak yerine doğru iş için doğru aracı seçebilir,
  • A+B yaklaşımının sağladığı daha yüksek çeviklikle yenilik yapabilir ve pazara daha hızlı girebilir,
  • Uygulamalarınızı daha hızlı, sorunsuz ve büyük ölçekte modernleştirebilir,
  • Daha fazla süreç ve maliyet verimliliği elde edebilir,
  • İşletmenize uygun, sınıfının en iyisi uygulamalar oluşturabilirsiniz.

Microsoft yayınladığı e-kitap ile (İngilizce), doğru Azure hizmetlerini seçmekte kullanabileceğiniz A+B zihniyetinin ilkelerini tanıtıyor. A+B zihniyeti, yazılım dili bağımsız olarak tüm uygulamalarda geçerlidir.

Uygulamalarınız İçin Doğru Azure Hizmetlerini Seçme – Tek Bir Seçim Yapmak Zorunda Değilsiniz E-kitap Serisi

Daha fazla Microsoft Azure

Bunlarda ilgini çekebilir

Önceki yazı
Mikroservis nedir?
Sonraki yazı
WordPress Tema Nasıl Düzenlenir?