WordPress: En kullanışlı ve ücretsiz eklentiler

SEO konusunda en çok tercih edilen CMS sistemi WordPress, ücretsiz eklentileri sayesinde blog sayfasından, e-ticaret sitesine dönüşebiliyor. Peki en yaygın CMS sistemi WordPress kurulumundan sonra hangi eklentileri tercih etmeliyiz?

1. Yoast SEO

Yoast SEO, ücretsiz sürümü, bir çok SEO ihtiyacımıza yanıt veriyor. Default ayarları ile bile, belirli bir oranda SEO skorumuzu yükselten Yoast SEO, yazdığımız yazıların, odaklandığımız kelimeye göre oluşan SEO skorunu anlık olarak gösterebiliyor. Google, Bing gibi arama motorları için doğrulama (meta) anahtarlarını da eklenti yönetim sayfasından yönetebilirsiniz.

Eklenti resmi sayfası : Yoast SEO

2. AMP

WordPress tarafından resmi olarak sunulan AMP (Accelerated Mobile Pages) eklentisi, sitemizin AMP çıktısını otomatik olarak üretiyor. SEO için önemli bir unsur olan AMP ihtiyacımızı bu eklenti ile ücretsiz olarak karşılamış oluyoruz.

Eklenti resmi sayfası : AMP

3. Redirection

URL değişikliklerimizde 301 ile SEO uyumlu yönlendirmeler yapan Redirection eklentisi, aynı zamanda 404 (bulunamayan sayfa) çıktılarını loglayarak olası hatalarımız için kontrol sağlamış oluyor. Sitenizin adresini tamamen değiştirmek isterseniz Redirection eklentisi bu çözümü de sunuyor.

Eklenti resmi sayfası : Redirection

4. WP Super Cache

WP Super Cache, WordPress içeriklerimizi önbellekleyerek, ziyaretçilerimize hızlı bir şekilde sunulmasını sağlıyor. Sunduğu gelişmiş arayüz ile, cache (önbellek) için içerik seçimi, önbellek temizleme ile ilgili koşulları WordPress admin panelinizden ayarlayabilirsiniz.

Eklenti resmi sayfası : WP Super Cache

5. Contact Form 7

Güvenlik gerekçesiyle Hosting firmaları php mail kullanımına izin vermemektedir. Kriterlerinizi girerek güvenli bir mail gönderimi için Contact Form 7 eklentisini kullanabilirsiniz.

Eklenti resmi sayfası : Contact Form 7

6. Imagify

Sitenize eklediğiniz resimleri 3 farklı algoritmadan geçirerek, en uygun sıkıştırma yöntemini uygulayan ve ziyaretçilerinizin sitenizi hızlı bir şekilde görüntülemesini sağlayan en uygun Image Optimizer Imagify eklentisini kurmanızı öneririz.

Eklenti resmi sayfası : Imagify

Eklentileri, WordPress admin panelinden Eklentiler > Yeni Ekle yolunu izleyerek, arama sonrasında online olarak yükleyebilirsiniz.

Tüm bu eklentileri kurduktan sonra SEO ve sitenizin performansı için ihtiyacınız olan tek şey, WordPress uyumlu bir Hosting paketi. Dilerseniz %100 uyumlu WordPress Hosting paketlerimizi buradan görüntüleyebilirsiniz.

Bunlarda ilgini çekebilir

Önceki yazı
Ücretsiz SSL sertifikası ile sitenizi güvenilir hale getirin
Sonraki yazı
Docker üzerinde MySQL 5.7 kurulumu