Huawei Cloud Türkiye’de!

“Everything as a service” (Hizmet olarak her şey) mottosu ile farklı bölgelerde bulunan 25 veri noktasında hizmet veren Çin merkezli Huawei Cloud, İstanbul verimerkezinde 46 kategoride hizmet vermeye başladı. 12 Temmuz 2023 tarihinde firma tarafından düzenlenen “Bulut Zirvesi” etkinliğinde, global olarak veri, yapay zeka ve bulut servislerini kapsayan 78 hizmetin tanıtımı yapıldı.

Huawei Cloud Nedir?

Huawei Cloud, Microsoft Azure, Google Cloud, Amazon (AWS) gibi cloud hizmetlerinin, servis olarak (as a service) olarak sunulduğu bulut sağlayıcıdır. 12 Temmuz 2023 tarihinde firma tarafından anons edilen hizmetlerin, Türkiye için tümleşik olarak yerel bir rakibi bulunmuyor.

Cloud Ücretleri

Maliyetlerinizi yaklaşık olarak Huawei Cloud Price Calculator sayfasından hesaplayabilirsiniz.

İlk Bakış

Huawei Cloud, ilk bakışta Amazon AWS panelini andırıyor. Lokasyon seçiminin header bölümünde yer alması ve yönetim panelinin “Console” olarak adlandırılması bunun başlıca sebeplerinden.

Arayüz şu anda sadece İngilizce ve Çince destekliyor. Ancak, Cloud terimleri ile çalışanlar için istenilen servisi bulmak çok zor değil. Örneğin, Container araması ile servisin Kubernetes (Cloud Container Engine) servisine ulaşabiliyorsunuz.

Menü erişimleri, arama gibi konuların tamamı yaygın kullanılan Cloud sağlayıcıları örneklenerek yapılmış.

Döküman & Bilgilendirme

Maalesef Temmuz 2023 itibariyle yeterli video/yazılı materyal bulunmuyor.

Servislere ait bilgilendirme sayfaları ise yeterli durumda:  Cloud Container Engine (CCE)

Ücretsiz Kullanım

Huawei Cloud yeni kullanıcıların sistem ile tanışması amacıyla bir çok seçenek sunuyor. Ücretsiz kullanım detaylarına buradan ulaşabilirsiniz. Ancak, maalesef Istanbul veri merkezi için ücretsiz paketler henüz aktif değil.

Bunlarda ilgini çekebilir

Önceki yazı
Azure App Service Timezone Değişikliği
Sonraki yazı
Azure Blob ve Limitsiz Storage