Ücretsiz SSL sertifikası ile sitenizi güvenilir hale getirin

SSL Sertifikalarının kullanıcı güvenine olan etkisi nedeniyle Arama Motoru Optimizasyonu ( SEO ) için sıralama kriteri sayılması, SSL aktivasyonunu bir site için olmazsa olmaz haline getiriyor. LetsEncrypt tarafından sağlanan ücretsiz SSL serifikası, SSL sertifika sağlayıcılarını mutsuz etse de, kullanıcılar bu durumdan memnun.

SSL Sertifika Fiyatları

Sertifika fiyatları, her üründe olduğu gibi tercih edilen özellik ve markaya göre değişiklik gösteriyor. Bu yazının yazıldığı tarihte 50-300 TL arasında fiyatlama ile bir sertifika sahibi olabilirsiniz. ( bknz. SSL Sertifikaları ) Yine her üründe olduğu gibi farklı özellikler, fiyat ve doğrulama gereksinimleri var.

SSL Sertifikası Özellikleri

Sertifikalar, web sitenizin güvenli olduğunu göstermek ve bu işlevi yerine getirmek dışında kendi içerisinde bir kaç özellik barındırır. En çok öne çıkan özellikleri aşağıda listeledik.

Organization Validation : Bu özelliği barındıran SSL sertifikalarında organizasyonunuz ( firmanız ) doğrulanır. Doğrulama kriterleri farklılık göstermekle birlikte genel olarak firma olduğunuzu, marka olduğunuzu gösterir bir belge ve telefon doğrulaması yeterli oluyor.

Bu tipte SSL kullanan websitelerinde genel olarak aşağıda ki gibi bir doğrulama görünür.

Multi Domain : Çoklu domain özelliği, bir sertifikayı örnek olarak 5 web sitenizde kullanmanızı sağlıyor. Bu sertifikalar yönetim kolaylığı ve fiyat avantajı nedeniyle tercih ediliyor.

SSL Sigorta Değeri : Bir şekilde SSL ile korunan sitenizin trafiğinin dinlenmesi ve çözülmesi durumunda uğradığınız zarar SSL sağlayıcı firma tarafından sigortalanır. Gerçekçi olmak gerekirse böyle bir durum bugüne kadar hiç yaşanmadı ve yaşanması da muhtemel durmuyor. Bu değere özellik olarak değil, satış kriteri olarak bakmak daha doğru olur.

Neden SSL Sertifikası Kullanmalıyım?

SSL Sertifikası, sitenizin iletişim güvenliği ve arama motorlarının sizi üst sıralarda göstermesi, güvenilir bir site olarak işaretlemesi için son derece önemlidir. Her ne kadar ücret ödenmeden sahip olunan SSL sertifikaları ile artık her sitede bile bu şartlar sağlanabilse de, kriter olarak geçerliliğini kaybetmiyor.

Ücretsiz ve Ücretli SSL Arasında ki Farklar

Çalışma zamanında ücretli ya da ücretsiz şeklinde bir ayırım yok. Minimum SSL gerekliliğini sağlamak istiyorsanız ücretsiz SSL sertifikalarını da tercih edebilirsiniz. Ancak bazı sitelerde görülen yeşil bar ( firma adı ), WildCard ( *.domain.uzanti ) şeklinde gereklilikler nedeniyle Ücretli SSL sertifikaları tercih ediliyor.

Ömür Boyu Ücretsiz SSL Sertifikası

LetsEncrypt SSL sertifikasının geçerlilik süresi 90 gün. Bazı sertifika sağlayıcıları 180 güne kadar süre tanıyor. Ancak Hosting kontrol panelleri ya da 3’üncü parti araçlarla otomatik yenileme aktivasyonu yapabilirsiniz.

Ücretsiz SSL Hosting

Aşağıda ki linkten ulaşabileceğiniz tüm SSD Hosting paketlerimizde otomatikleştirilmiş olarak Ücretsiz SSL sertifika aktivasyonunu kullanıyoruz.

Bunlarda ilgini çekebilir

Herhangi bir sonuç bulunamadı.
Önceki yazı
Domain (alan adı) kayıt ve doğru uzantı seçimi
Sonraki yazı
WordPress: En kullanışlı ve ücretsiz eklentiler