VDS sanal sunucular ile ilgili her şey

VDS (Virtual Dedicated Server), kaynakları yalnızca kullanıcısına hizmet eden, bağlı olduğu sunucunun işletim sisteminden bağımsız çalışabilen performanslı Sanal Sunucu hizmetidir.

Sunucu Nedir?

Kullanıcıların uygulama geliştirmek, dağıtmak, veri servislerini barındırmak gibi ihtiyaçlarına yanıt veren, genel olarak yüksek hat kapasitesi ile veri merkezlerinden sağlanan hizmet türüdür.

Sanal Sunucu Nedir?

VDS ( Virtual Dedicated Server ), VPS ( Virtual Private Server ) gibi başlıklara ayırabileceğimiz sanal sunucu hizmetleri, Fiziksel Sunucu yeteneklerine sahip, yine Fiziksel Sunucu üzerinde konumlanmış küçük sunucu parçacıklarıdır. Bununla birlikte, yönetim ve diğer ek maliyetleri ( elektrik gibi ), fiziksel sunucudan çok düşüktür. Fiziksel bir Sunucunun işletim sistemi dışındaki tüm kaynakları, sanallaştırma için kullanılarak farklı parçalara bölünebilir.

Neden Sanal Sunucu?

Bir sunucunun kaynaklarını verimli olarak kullanabilmek, tüketim ve yönetim maliyetlerinin minimumda tutmak için sanallaştırma teknolojileri kullanılmaktadır. Örneğin farklı işletim sistemi olan 2 sunucuya ihtiyaç olduğunda, 2 farklı sunucunun elektrik, yönetim ve satın alma maliyetleri yerine bir sunucu üzerinde sanallaştırılan 2 sanal sunucunun yönetimi tercih edilmektedir.

Sanal Sunucu ile Neler Yapılabilir?
  • Web uygulaması geliştirilebilir / barındırılabilir,
  • Backup olarak kullanılarak, veri yedekleme işlemi gerçekleştirilebilir,
  • Yüksek hız ve performans gerektiren Muhasebe uygulamaları gibi uygulamalar çalıştırılabilir,
  • Oyun sunucusu alt yapısı sağlanabilir
  • E-posta Servisleri sağlanabilir

Kısacası fiziksel bir sunucu ile sağlanabilecek tüm hizmetler VDS Sanal Sunucu ile sağlanabilir.

Bulut Sunucu Nedir?

İnternetin hemen hemen her alanında kullanılan Cloud, Bulut kavramı VDS sanal sunucular için, yedekli, storage bağlantısı ile failover töleransı bulunan fiziksel sunucular üzerinden ayırılmış sunucu parçacıkları anlamına geliyor. Bulut VDS sunucular Cluster teknolojisi ile birbirlerine bağlanan fiziksel sunucular sayesinde, donanımsal (disk, ram, işlemci gibi) hiçbir problemden etkilenmiyor.

VDS Sunucu Paketlerimize buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Ayrıca, 0216 606 09 29 numaralı telefonumuzdan ve info@idebil.com adresimizden 7/24 bilgi ve destek alabilirsiniz.

Bunlarda ilgini çekebilir

Önceki yazı
CDN nedir, neden gereklidir?
Sonraki yazı
Domain (alan adı) kayıt ve doğru uzantı seçimi