Microsoft, Office 365 İş ve ProPlus planlarının adı değişti

Microsoft, Office 365 Business (İş) ve ProPlus ürünlerinin isimlerinin değiştiğini duyurdu. Ürünler fiyat ve özelliklerini koruyarak Microsoft 365 markası altına taşınıyor. 

Küçük ve Orta ölçekli işletmeler ile Office 365 ProPlus planını içeren bu değişiklik 21 Nisan 2020 tarihinden itibaren geçerli olacak. 

Microsoft 365

Yeni Ürün İsimleri 

  • Office 365 Business Essentials, Microsoft 365 Business Basic 
  • Office 365 Business Premium, Microsoft 365 Business Standard. 
  • Microsoft 365 Business, Microsoft 365 Business Premium 
  • Office 365 Business ve Office 365 ProPlus ürünlerinin her ikisi de Microsoft 365 Apps olarak adlandırılacak. Ürünler kendi içerisinde “For business” ya da “For enterprise” olarak ayrıma gidiyor olacak. 

Ürünlerde yapılan marka ve isim değişikliğinin otomatik olarak tüm kullanıcılara yansıyacağını hatırlatalım.  

Office 365 ürün ailesine ait Enterprise (E1, E2 ve E3), Firstline Workers (F1) ile Education ve Government seviyesinde sunulan A1, A3, A5, G1, G3, G5 için herhangi bir değişiklik yapılmıyor.  

Sık Sorulan Sorular 

Neden değişiklik yapıldı? 

Microsof duyrusunda bu konuyu, “ürün adlarının özellik ve fayda aralığını yansıtması ile ürün adlarının kolaylaştırılması” olarak açıkladı. Microsoft 365 yapay zeka, çevirimiçi Teams etkinlikleri, bulut dosya paylaşımı, güvenlik ve kimlik çözümleri gibi özellikleri içeren ürün ailesi olarak, bu özellikleri içeren Office 365 ürünlerini bünyesine almış oldu. Böylece seçim yaparken ihtiyaçlara yönelik olarak Office 365 ya da Microsoft 365 markası altında ki ürünler arasında kolayca seçim yapılabilecek. 

Office 365 isimleri artık kullanılmayacak mı?  

Küçük ve Orta işletmeler için sunulan Office 365 planları ile, ProPlus planları yeni marka isimleri ile kullanılırken, A, E, F ve G serisi planlar Office 365 markası ile kullanılmaya devam edecek.  

Word, Excel, PowerPoint kullanmaya devam edebilecek miyim?  

Office ailesinin temelini oluşturan Word, Excel, PowerPoint ile ilgili herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Daha önce olduğu gibi uygulamalar Microsoft 365 planlarında yapay zeka, bulut kullanım gibi özellikler ile zenginleştirilmiş kullanıma sahip olacak. Diğer planlar için kullanımlarda değişiklik olmayacak.

En doğru ürünü tercih etmenize yardımcı olabilmemiz için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Kaynak

Bunlarda ilgini çekebilir

Önceki yazı
Bulut yedekleme ile sunucu veri güvenliği
Sonraki yazı
VDS Sunucularda WordPress için performans önerileri