En Ucuz Domain (Alan Adı) Uzantıları ve Fiyatları

Bu yazımızda .COM, .NET gibi jenerik uzantılara alternatif olarak kayıt edilebilen domain (alan adı) uzantılarından uygun maliyet ile kayıt edilebilenleri inceleyeceğiz. 2022 Nisan ayında aşağıda ki uzantıları uygun maliyet ile kayıt edebilirsiniz. En Ucuz Domain listemize başlıyoruz.

Yazımıza başlamadan önce 2020 yılında Domain Fiyatları ile ilgili yazdığımız yazıya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

.site UZANTISI

Şu anda 0,99$ fiyat ile kayıt edilebilen .site uzantısının yenileme ücreti 26$. “İş ve Finans” kategorisinde bulunan uzantı, yeni projeler ve startuplarda sıklıkla kullanılıyor. Türkçe okunabilirliği sayesinde Ülkemizde de popüler olarak tercih ediliyor.

.xyz UZANTISI

“Jenerik Domainler” kategorisinde bulunan uzantı, 0,99$ kayıt ve 11,13$ yenileme ücreti ile kayıt edilebiliyor.

.top UZANTISI

Yine Jenerik Domainler kategorisinden .top uzantısı, 0,99$ kayıt, 29$ yenileme ücreti ile kayıt ediliyor. Türkçe olarak “üst, en iyi” anlamları nedeniyle tercih ediliyor.

.life UZANTISI

Türkçe “yaşam” anlamı ile kullanılabilen uzantı 1,99$’a kayıt edilip, 25,99$ fiyat ile uzatılabiliyor.

.live UZANTISI

Türkçe karşılığı “canlı” olduğu için özellikle pandemi döneminde sık tercih edildiğini gördüğümüz uzantı 1,99$ kayıt, 21,99$ uzatma ücreti ile kayıt edilebiliyor.

ÖZET

1$-3$ aralığında kayıt edilebilen ucuz domainleri listeledik. Alan adlarının kayıt ve uzatma fiyatlarında ki farklılık otorite tarafından pazarlama stratejisi olarak kullanılıyor. Bununla birlikte jenerik .COM, .NET uzantılarına göre SEO etkisi hala tartışma konusu olarak karşımıza çıkıyor. Ucuz Domain uzantılarını test projeleriniz içinde kullanabilirsiniz.

Domain sayfamızdan güncel fiyat listesine ulaşabilir, Sorgulama sayfamızdan size uygun alan adlarını sorgulayabilirsiniz.

Bunlarda ilgini çekebilir

Önceki yazı
WordPress backup (yedek) nasıl alınır?
Sonraki yazı
Kubernetes (k8s) Nedir?