Antispam gateway (spam koruması) neden gerekli?

E-Mail Marketing (E-Posta yolu ile pazarlama) sektörü günden güne büyüyor. Bu durum, mail kutularımızda bizim için çok önemli olan E-postalar ile birlikte, istemediğimiz, reklam hatta virüs içerikli postalarıda görmemize neden oluyor. Spam Koruması kullanılmayan e-posta sunucuları ise virüs anlamında ciddi risk altında bulunuyor. 

Spam Koruması Nedir?

Spam Koruması, e-postalarımızın bize ulaşmadan önce temizlendiği, bir çok algoritmadan geçerek bazen engellendiği bazende “Spam” işareti aldığı e-mail güvenlik duvarıdır.

Gelmesi Gereken E-postalarım Engellenir mi?

Hayır. Spam Gateway ürünümüzün öğrenme kabiliyeti sayesinde %100’lük başarı oranı ile yalnızca spam olmayan mailler Inbox’ınıza düşecektir.

Spam Koruma Ürününde Hangi Filtreler Uygulanıyor?

Öncelikle Antivirüs algoritmasından geçerek, postanın gerçekten virüs barındırmadığından emin olunuyor. Bir sonra ki adımda, gönderen IP adresi ( blacklist kontrolü ), gönderen kişinin doğruluğu, gönderen adresin daha önce spam gönderip göndermediği, gönderen alan adının daha önce spam mail gönderip göndermediği gibi bir çok algoritmaya tabi tutuluyor. Bu algoritmalardan geçerli not alması durumunda postanız size teslim ediliyor.

Blacklist kontrolü sırasında, global olarak kabul görmüş listeleri kullanıyoruz.

Maillerim Gecikir mi?

Maillerinizde herhangi bir gecikme yaşamıyorsunuz. Yukarıda özetle listelenen işlemler 1 saniyenin altında tamamlanıyor ve postanız size teslim ediliyor.

Spam Koruma Raporunuz Var mı?

Evet. Sizde sağladığımız arayüz sayesinde, gelişmiş raporlar alabiliyorsunuz. Günlük olarak reddedilen epostaları görebiliyorsunuz.

Kategori: E-Mail
Etiketler: Spam Gateway, Spam Koruma

Bunlarda ilgini çekebilir

Herhangi bir sonuç bulunamadı.
Önceki yazı
Felaket senaryoları – gereklilik ve önlem
Sonraki yazı
SSD Hosting avantajları ve Cloud SSD Hosting